امشب مدرسه فکرت وارد هفتمین سالش میشود. از سال ۱۳۹۷ روی تلگرام تأسیسش کردم و وقتی از سوی کشور، تلگرام رسماً غیرقانونی اعلام و فیلتر شد، پس از سه چند ماهی وقفه و سکوت، در نیمهشب بامداد ۷ اسفند ۱۴۰۱ مدرسه فکرت را بر بِستر ایتا» راهاندازی نمودم تا میان اینهمه انفجار اطلاعات، این جمع محترم هم، سهمی در آموزاندن و آموختن داشته باشد. مدرسه فکرت صحنه نوشتن است، نه کپی و بازفرستِ نوشتهها یا پستهای دیگران. پس درین دایره، فقط نوشته و فکر خودِ اعضا تبادل میشود. هر چه غیرِ این باشد خلاف مقررات این مؤسّسهی فکری است و مدیریت، قاطع با آن برخورد کرده و همچنان خواهد کرد، زیرا در کار مدیریتی با تعارف و ترس و تردید و تبعیض هیچ میانهای ندارم. ملاک این مدرسه فراوانی و وفور تعداد عضو نیست، روی همین اصل لینک این مؤسسه هرگز علنی و عمومی نمیشود. اعضا منتخب هستند که طبق دعوت و صلاحدید مدیر به صحن آمدند؛ اگر بنا بر تعداد و عدد و آمار بود تا حالا عدد این مدرسه را از ۱۰۰۰ نفر هم عبور داده بودم. بگذرم.
امابعد؛ تاکنون ۲۱۱ پرسش درین صحن سنجاق شد و اعضا به دلخواه خود در آن بحث مشارکت جستند. امشب برای ورود به هفتمین سال مدرسه فکرت و اهمیتبخشیدن به سلسله مباحث گفتوگو، پرسش ۲۱۲ را در پیشخوان آن سنجاق میکنم. پاسخ به آن طبق روال، اختیاری است. پرسش این است:
شما با توجه به اعتقادات و دانشهای خود به زندگانی خویش با چه چیزهایی مفهوم، معنا، جهت و حرکت میبخشید؟
مدیر مدرسه فکرت
دامنه ابراهیم طالبی دارابی
پاسخم به پرسش ۲۱۲ پیشخوان
شخصاً در عقلانیت خودم باور دارم زندگانی منهای "مفهوم، معنا، جهت، حرکت" پوچ است. از سوی دیگر دین را سراغ دارم که به انسان شکل و محتوای انسانبودن را آموخته است. بنابرین فرداً معتقدم انسان باید با "مفهوم، معنا، جهت، حرکت" به زندگی خود رنگ معنوی بدهد. با این مبانی، من به وسع وجودی خودم که خیلی ضعف ژرف هم دارم با توجه به اعتقادات مستمر و دانشهای اندک خودم به زندگانی خویش با این چه چیزهای زیر "مفهوم، معنا، جهت و حرکت" میبخشم؟
یک. آشنایی با بزرگان عرفان.
دوم. مطالعهی سرگذشت عالمان و دانشمندان.
سوم. پای وعظ در منبر یا گوشدادن درس اساتید پارسا.
چهارم. قرآنشناسی با هدف اصلاح بینش عقلی خودم و رنگآمیزی روحم.
پنجم. رابطهی حرفی و بحثی با برگزیدههای خودم که عشق میورزم.
ششم. و جدا از پنجم که برایم مسئلهی حیاتی است، رفتن به زیارت امام رضا علیه السلام که برای زندگی و چارچوب عقیدتیام یک اصالت بدون تردید دارد.
ابراهیم طالبی دارابی دامنه